Ügyvédi nyilatkozat a Sziget-fesztiválon elfogott kábítószer-kereskedők ügyéről

Dr. Bátki Pál attorney
Dr. Bátki Pál ügyvéd

Fesztiválok és kábítószer-kereskedelem

A fesztiválok nem csak a legális szórakozásról szólnak. Ilyenkor sajnos rendkívül sok büntetőügy is indul kábítószer-kereskedelem, vagy kábítószer birtoklása miatt. Büntetőjogi ügyvédként nagyon sok ügyem volt és van különböző fesziválokon történt kábítószeres ügyekkel, lehetnek ezek akár csekély mennyiségű kábítószer fogyasztása, akár jelentős vagy különösen jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem.

A Sziget-fesztivál és a holland kábítószer-kereskedők

A HírTV Riasztás c. műsora azzal keresett meg, hogy mire számíthatnak a Szigeten elfogott holland kábítószer kereskedők, milyen tényezők alapján minősítik be a cselekményüket a magyar Btk. szerint, illetve, hogy van e lehetőségük arra, hogy ha szabadságvesztésre ítélik őket, akkor azt hazájukban, Hollandiában töltsék le.

Milyen büntetésre számíthat egy fesztiválos kábítószer-kereskedő?

Tapasztalatom szerint a leginkább az érdekli a közvéleményt és az ügyfeleket is, hogy mire, milyen büntetésre számíthat egy fesztiválon történt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személy, ha bűnösnek találják. Erre a kérdésre adott válasz nagyon függ az eset konkrét körülményeiről, így attól, hogy volt-e korábban ilyen ügye az illetőnek, esetleg visszaesőnek minősül-e. Illetve függ a lefoglalt kábítószer fajájától és legfőképp a mennyiségétől.

Más kábítószerrel kapcsolatos cikkeim:

Ügyvédi nyilatkozat a Sziget-fesztiválon elfogott kábítószer kereskedők ügyéről 

Kábítószer kereskedelem – kábítószer birtoklása

A marihuána hatóanyagának számítása 

Kábítószerrel való visszaélés

Kábítószerrel kapcsolatos változások ügyvédi szemmel 

Kedvező jogerős ítélet kábítószerrel visszaélés miatti ügyben: felfüggesztett szabadságvesztés büntetés


A Fővárosi Törvényszék közleménye

Kérdése van?

Keressen bátran.