Nemzetközi jog

atlasz
Az EU, illetve a strasbourg-i Európa Tanács jogának ismerete nélkül egy magyar jogász sem nyújthat 100%-os szolgáltatást ügyfeleinek

A nemzetközi jog kifejezés alatt hagyományosan az államok közötti kapcsolatok szabályait szokás érteni. A nemzetközi jog a klasszikus felfogás szerint a politikusok és diplomaták ügye volt.

Az elmúlt évtizedekben ez a hagyományos felfogás megváltozni tűnik: ahogy a mindennapi élet részévé válik az államhatár üzleti vagy turista célú átlépése és a határon átnyúló kereskedelem, úgy kap jelentőséget a tág értelembe vett nemzetközi jog (ideértve a nemzetközi magánjogot és az EU jogot) a kisebb cégek és magánszemélyek életében is.

Mivel a magyar jogrendszer is hagyományosan a nemzetállami keretekre lett szabva, a modern kor nem kis kihívás elé állítja az ügyvédeket, illetve a más jogászi pályán dolgozó kollegákat (bírákat, köztisztviselőket, közjegyzőket stb.) Régóta világos azonban: az EU, illetve a strasbourg-i Európa Tanács  jogának ismerete nélkül egy magyar jogász sem nyújthat 100%-os szolgáltatást ügyfeleinek.

Dr. Bátki Pál több éves nemzetközi jogi gyakorlattal, angol és francia nyelvtudással segíti ügyfeleit eligazodni a nemzetközi egyezmények, illetve a közvetlenül alkalmazandó EU jogforrások szövevényes sűrüjében.

Kérdése van?

Keressen bátran.