Azzal akivel szemben európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, és Magyarországon őrizetbe veszik 72 órán belül a Fővárosi Törvényszék elé kell állítani.

Ha a kiadni kért személy tárgaláson beleegyezik az egyszerűsített átadásba, úgy a beleegyezés kinyilvánítását követő tíz napon belül jogerős határozatot kell hozni az átadásról. Amennyiben az egyszerűsített eljárásba a keresett személy nem egyezik bele, úgy a határozatot 60 napon belül kell meghozni.

Ez a határidő kivételesen harminc nappal meghosszabbítható, de a késedelem okáról értesíteni kell a kibocsátó hatóságot.

Ha a keresett személy az átadásába nem egyezik bele, az ideiglenes átadási letartóztatás elrendeléséről a miniszter értesíti a tagállami igazságügyi hatóságot az európai elfogatóparancs haladéktalan megküldése érdekében.

A letartóztatást meg kell szüntetni, ha ha annak elrendelésétől számított negyven napon belül az európai elfogatóparancs nem érkezik meg.

Ha az európai elfogatóparancs végrehajtásának és az átadásnak a feltételei fennállnak, a törvényszék elrendeli az átadási letartóztatást és az átadást. Ez ellen van helye fellebbezésnek, de erről nyomban nyilatkozni kell.

Fellebbezés esetén az iratokat két napon belül fel kell terjeszteni az Ítélőtáblához.